Svenska

Fyra anarkister i Tjeckien inspärrade efter en konstruerad historia påhittad av Polisen.

Morgonen tisdagen den 28 april påbörjade ‘antiextremistpolisen’ i Tjeckien den så kallade Operation Fénix. Polisen stormade ett anarkistiskt socialt center och flera privata hem. De arresterade vitt skilda personer och beslagtog personliga tillhörigheter (såsom kameror, datorer, etc) och en viktig server som huserade flera viktiga anarkistiska och anti-auktoritära tjeckiska hemsidor, såsom Anarchist Black Cross (ABC) och GreenAction.
Rätten till att utföra dessa räder hade polisen själva fabricerat.
Tre personer, Ales, Martin och Petr, är sedan dess häktade och väntar på sina rättegångar. De anklagas för brott som aldrig skett och som Polisen hittat på!

Den 27 Juni fängslades en fjärde Anarkist, Igor. Han plockades brutalt från en lugn demonstration mot nazister. Han anklagas för att ha kastat molotovs mot försvarsministerns hem. Polisen menar att det skedde den 8.6.2015, då Igor bevisligen låg hemma och sov! Det finns inga bild- eller videobevis (från t ex övervakningskameror) från denna ”attack”. Det skedde aldrig någon brand, trots de fyra flaskor som påstås ha kastats. Inga bevis för attacken har offentliggjorts och efteråt gjordes inget anspråk på ansvaret för aktionen.

De fyra fångarna är väldigt isolerade och befinner sig I skilda fängelser, de har inte tillgång till särkilt många aktiviteter. En av sakernas är dock rätten att besöka en dusch 2 gånger i veckan i fem minuter. De får knappt ens besökas av sina familjemedlemmar, Igor frå inte besökas alls. De får näst intill aldrig befinna sig utomhus. Polisen saktar ner rättsprocesserna med flit och de skulle kunna hållas häktade upp till 4 år. Dock riskerar de livsstid om de blir dömda efter dessa falska anklagelser!

Både Igor och Martin är veganer och nekas fortfarande vegankost. De får alltså knappt ens äta!

Då och då hålls solidaritets-demonstationer utanför fängelserna. Martin säger såhär om den senaste vågen av rop och musik som hölls utanför fängelset där han är inspärrad:
”Kära syskon,
I söndags hörde jag era röster och sånger och ord kan inte beskriva kraften som det sänder mig. Efter långa minutrar kände jag frihet, som om jag aldrig blivit fängslad och skild från er. I den stunden kände jag lycka. Tack för detta! Solidaritet vet inga gränser eller hinder. På denna resa är jag inte ensam och kampen för vi tillsammans. Hälsningar, kramar och kyssar från djupet av mitt hjärta. Våra drömmar är fria!
Martin

Även de andra fångarna uttrycker tacksamhet över solidariteten från andra sidan murarna. Ales sänder stort tack till hälsningen från Stockholm
http://antifenix.noblogs.org/post/2015/06/05/stockholm-a-message-of-solidarity-from-hogdalen-folkets-hus/
Solidaritet är vårt starkaste vapen!
Benefit-events och solidaritetsaktioner är varmt välkomnade och behövda! Just nu är vi i stort behov av pengar för att kunna fortsätta täcka de fängslades ökande juridiska kostnader och för att stödja deras familjer.
Vill ni skicka något till fångarna kan ni skriva eller scanna och maila till antifenix (a) riseup.net så skriver vi ut och vidarebefordar det, eftersom de av säkerhetsskäl valt att inte publicera sina adresser.

För mer bakgrund på Svenska:
Här (1) och här (2)

Nyligen släppdes även information om infiltratörerna som ligger bakom iscensättandet och arresterandet av våra kamrater.

Ekonomiskt stöd kan skickas till:
8760190237/0100
IBAN CZ98 0100 0000 0087 6019 0237
SWIFT CODE: KOMBCZPPXXX (KOMBCZPP)

Polisens våldsmonopol kommer inte att skrämma oss.
Kampen fortsätter!